DOPRAVA ZDARMA při nákupu 2 a více balení

#5 chyb, kterých se dopouštíme při dávkování bakterií do septiku, žumpy nebo ČOV

 

#1 Nepravidelnost

Pravidelné doplňování speciálních bakterií, jako jsou např. AVA bakterie do septiku, do systému zajistí, že populace prospěšných bakterií bude převažovat nad populací škodlivých bakterií. Bakterie v systému odpadních vod, konzumují nečistoty, množí se a pokud zůstanou bez potravy, nebo pokud nejsou pro ně podmínky v systému optimální (extrémní teploty, toxické prostředí), bakterie odumírají. Pravidelná aplikace proto zaručuje nejlepší výsledek. V případě AVA bakterií do žump, ČOV a septiků se dávkuje přímo do WC jedna tableta, a to každé 2 týdny.

Co když jezdím na chatu 3krát do roka a nemám možnost bakterie pravidelně dávkovat?


V takovém případě doporučujeme zvýšit dávkování při občasných návštěvách a to na 1 tabletu denně po dobu prvních dvou dnů, poté dávkovat jednou týdně.

#2 Chemie – vyhubení bakterií v ČOV

Agresivní chemické čisticí a prací prostředky (na bázi chlóru, čističe sifonů atd.) ničí bakterie v septiku (ČOV / žumpě). Pro optimální fungování systému je ideální mytí a čištění ekologickými čisticími prostředky, nejlépe takovými, které čistí pomocí čisticích prostředků na bázi probiotik, takže bakterie v systému nejenže nezabíjejí, ale pouze doplňují jejich populaci.


Pokud se do systému přece jen dostala chemie, doporučujeme 48 h po její aplikaci podat 2 dny po sobě 1 tabletu AVA bakterií, což opět obnoví populaci prospěšných bakterií v systému.

#3 Dovolená – vyhubení / oslabení bakterií v žumpě, septiku, ČOV

Během vaší dovolené nebyly do nádrže přidány žádné nové bakterie a rovnováha v odpadním systému byla narušena. Pokud dovolená trvá déle než týden, doporučujeme po příjezdu druhý a čtvrtý den spláchnout do WC 1 tabletu AVA bakterií a poté pokračovat v běžném dávkování každé 2 týdny.
 
#4 Návštěva – zvýšené zatížení systému

Pokud se do systému dostává více odpadu než obvykle, je třeba dávku upravit. Tato situace může nastat při několikadenní návštěvě příbuzných nebo během svátků, kdy jsou najednou všichni členové domácnosti celý den doma. Během těchto dnů by se měly tablety do septiku AVA dávkovat jednou týdně.
 
#5 Vyhubení bakterií v ČOV, žumpě, septiku a start nové ČOV

Pokud jste omylem vyčerpali veškerý kal ze systému, nebo se Vám zdá, že bakterie jsou vyhubeny/oslabeny z jiných příčin, je třeba postupovat jako v případě nastartování nové ČOV. Dávkujte 1 tabletu denně během prvního týdne, následně 1 tabletu týdně po dobu dalších 3 týdnů a poté přejděte na standardní dávkování 1 AVA tableta každých 14 dní.